< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

I pakāpi novada ansambļu skatē iegūst užavnieki un zirenieki

I pakāpi novada ansambļu skatē iegūst užavnieki un zirenieki

2024-04-13, 19.34

Ventspils novada vokālo ansambļu skate šoreiz notika Ances kultūras namā, kur viesus sirsnīgi sagaidīja kultūras darba vadītājas Baiba Manteja un Līga Grīnberga. Kultūras nodaļas vadītājs Juris Jope iepazīstināja klātesošos ar žūriju, kuras sastāvā bija ne tikai viņš, bet arī aktrise un etnomuzikoloģe Zane Jančevska un Ventspils Mūzikas bibliotēkas vadītāja un kordiriģente Inga Aulmane. Baiba pasākuma ieskaņā atgādināja, ka dziedot rodas laimes hormoni, novēlot, lai skates diena visiem sniedz laimi un prieku.

Uzmanīgi noklausījušies dziedātāju priekšnesumus – katrs kolektīvs izpildīja divas dziesmas, vienu no tām a cappela –, žūrijas pārstāvji devās skaitīt punktus un vienoties par vērtējumu, bet dziedātāji, izveidojot improvizētu kori, tikmēr uz skatuves vienojās vairākās kopdziesmās, tostarp “Manai dzimtenei” un “Pūt, vējiņi”.

Kad žūrija atgriezās, Juris izteica gandarījumu, ka viņam bija iespēja iepazīt novada ansambļus, jo viņš savā amatā ir trīs mēnešus un iepriekš tas nebija izdevies. Juris sacīja, ka kopējais kolektīvu līmenis ir labs, un pateicās visiem par ieguldīto darbu. Nebija krasu atšķirību sniegumā, un tas nozīmē, ka ansambļu vadītāji ar saviem dziedātājiem godā dziesmu. Zane uzsvēra, ka katram ansamblim jānāk ar savu vēstījumu, ir labi, ja dziedātāju acis dzirkst un viņi jūt cits citu, savukārt Inga uzteica dziedātāju eleganci, kas bija jūtama tērpu un aksesuāru izvēlē, piebilstot, ka dažkārt jādzied drosmīgāk un jādažādo emociju gamma.

Skates dalībnieku vērtējums tika paziņots uzstāšanās secībā, un tā kļuva zināms, ka Puzes vokālais ansamblis “Pa īstam” (vadītāja Lienīte Čače) ieguva II pakāpi, Tārgales sieviešu vokālais ansamblis “Ziedu laiks” (vadītāja Margita Kronberga) – II pakāpi, Užavas sieviešu vokālais ansamblis “Saiva” (vadītājs Pēteris Landmanis) – I pakāpi, Puzes sieviešu vokālais ansamblis “Mežaroze” (vadītāja Lienīte Čače) – II pakāpi, Ziru jauktais vokālais ansamblis “Ar Tevi” (vadītāja Baiba Grīniņa) – I pakāpi, Popes sieviešu vokālais ansamblis “Pogo” (vadītāja Madara Ivane) – II pakāpi, Vārves pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Tev līdzās” (vadītāja Katrīna Anete Bindere-Čodere), kas skatē piedalījās video formātā, – III pakāpi, bet Piltenes sieviešu vokālais ansamblis “Rūta” (vadītāja Nelda Matisova) – II pakāpi.

Pēc kopīga visu dalībnieku foto žūrijas komisija aicināja ansambļu vadītājus uz nelielu sarunu, kurā analizēja katra kolektīva sniegumu, tostarp repertuāru un dziedāšanas manieri. Zane, Juris un Inga izcēla katra ansambļa stiprās puses un norādīja, ko varētu uzlabot. Juris ieminējās, ka Popes estrādē, iespējams, varētu rīkot Kurzemes reģiona Dziesmu svētkus, bet ansambļiem varētu rīkot meistarklasi. Kolektīvu vadītāji tika aicināti padomāt, vai ir nepieciešams koriģēt skates nolikumu, tāpat izskanēja ierosinājums izteikt viedokli par to, kurš nākamgad varētu darboties žūrijas komisijā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm