< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Zirās atvērta novadpētniecības ekspozīcija

Zirās atvērta novadpētniecības ekspozīcija

2020-09-16, 15.48

Zirās, “Strazdiņos”, kur agrāk atradās pasta nodaļa, tagad iekārtota novadpētniecības ekspozīcija. Iepriekš daudzi tās eksponāti bija izvietoti Ziru pamatskolā, bet, kad to slēdza, priekšmeti kādu laiku nebija apskatāmi.
Skolotāju un Ziru amatierteātra režisori Anitu Pāvelsoni vienmēr ir interesējusi vēsture, tādēļ, uzzinājusi, ka pagastā ir brīvas telpas, viņa vērsās pie pārvaldes vadītājas Dzidras Ceriņas. Tādējādi tagad “Strazdiņos” var apskatīt dažādu laikmetu liecības – ekspozīcijā ir gan senāki priekšmeti, gan padomju laikos izmantotie. To ir paredzēts papildināt ar vēl dažām lietām.
Zirenieki, kuriem nav žēl savas mantas ar stāstu uzticēt ekspozīcijai, ir aicināti to darīt, sazinoties ar tās vadītāju Anitu (tālrunis 28725121). Viņai var zvanīt arī tad, ja ir vēlme apskatīt ekspozīciju. Tā kā dienas pirmajā pusē Anita ir Užavā, jo strādā skolā, ekspozīciju var parādīt arī Ziru pagasta tautas nama vadītāja Baiba Grīniņa (tālrunis 25749204).
Anita ar Baibu ir vienojušas par sadarbību, rīkojot kopīgus pasākumus. Piemēram, oktobrī ekspozīcijā izstādīs zirenieču kāzu kleitas.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm