< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Komisija lemj par labu Ventspils novadam

Komisija lemj par labu Ventspils novadam

2020-04-29, 08.15

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisija 28. aprīlī lēma Ventspili neapvienot ar Ventspils novadu un Jelgavu neapvienot ar Jelgavas novadu. Līdz ar to atbalstīti deputāta Viktora Valaiņa (ZZS) šajā jautājumā iesniegtie priekšlikumi, norāda ziņu aģentūras LETA.
Komisijas lēmums paredz, ka, veicot ATR, Ventspils, Ventspils novads, Jelgava un Jelgavas novads katra būs atsevišķa pašvaldība. Jaunveidojamajā Jelgavas novadā būs iekļauts arī pašreizējais Ozolnieku novads.
Savukārt sākotnējais piedāvājums bija paredzējis veidot Ventspils novadu, tajā iekļaujot arī Ventspili, un veidot Jelgavas novadu, tajā iekļaujot arī Jelgavu.
Kā aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP), diskusijās secināts, ka Jelgava un Ventspils jāsaglabā kā atsevišķas administratīvās teritorijas, vienlaikus nosakot stingrus sadarbības mehānismus attiecīgi vai nu ar Ventspils novadu vai jaunveidojamo Jelgavas novadu.
Līdz ar to pēc ATR veikšanas paredzēta 42 pašvaldību veidošana esošo 119 pašvaldību vietā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm